Walborg, avsnitt 6: Naturnära

Podden Walborg: om naturen – med Göran Greider, chefredaktör, författare, debattör och poet.

Walborg - Liria Ortiz

Ett samtal med Göran Greider, chefredaktör på
Dala-Demokraten, poet, debattör och författare, om varför naturen har en så stark dragningskraft, och behovet av att få stoppa ner våra fingrar i jord och bland rötter. Är behovet rent fysiskt? Med en terapeutisk verkan?

Och varför blir vi varje år lika hänförda och lyckliga över att hitta den första vitsippan, eller plocka det första smultronet eller den första kantarellen?

Vi pratar ofta om människa och natur som två fristående element när vi i själva verket hör ihop och är sammanlänkade. Håller den allt mer urbana människan på att tappa kontakten med naturen? Eller är det tvärt om – att vi lever i en tid då allt fler är intresserade av hållbarhet, miljö, egenproducerat och att helt enkelt få möjlighet att då och då ta riktiga skogspromenader och känna doften av träd och mossa?

Vad betyder trädgården för Göran? Och skulle han helt kunna lämna stadens myller för det lugna och stilla livet i Dalarna?

Göran Greider är aktuell med boken ”I trädgården hörs andra ekon.”
Följ gärna Göran på Twitter.

Om Walborg

Walborg är en podd där vi samtalar och ställer frågor för att bättre kunna förstå oss själva och vår  samtid.

Vi lyfter blicken och stillar nyfikenheten genom att söka upp människor som vet mer, och som vi kanske inte annars hade träffat!

Vi som gör podden är Sandra Arnborg och Carin Urell Hultgren – två kusiner som söker mening, sammanhang och inspiration genom möten med nya människor och nya tankar.


Om Sandra, Carin  och Walborg
Vi pratar om ämnen som ligger oss alla nära, som formar oss på olika sätt och som har betydelse i vårt vardagliga liv.
Vår gemensamma nämnare är nyfikenhet – att hela tiden lära mer. Och så mormor Walborg förstås.

Carin har lång erfarenhet från förlagsvärlden, älskar böcker av alla storlekar och genrer, och är övertygad om att läsning skapar nya tankar, vänder och vrider på gamla uppfattningar och får oss att  lyfta blicken.

Sandra jobbar med kommunikation och marknadsföring, gärna med frågor som rör barn och ungas rättigheter. Hon älskar möten av alla slag och får massor av energi av att få ta del av andra människors erfarenheter och klokskap. En stor drivkraft är att alltid utvecklas, och att få testa på sånt hon aldrig gjort förut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *