Vad dödar en drivkraft?

Beror det på hur stark drivkraften är? Om drivkraften avtar snabbt, är det då ett tecken på att den aldrig var särskilt stark? Men om den avtar sakta, kanske den blivit överbevisad så att säga? Eller bara utbytt mot något annat mer intressant och lockande? Den kan säkert påverkas av såväl yttre som inre faktorer, sådant man själv styr över och sådant som är utanför ens egen kontroll. Och om man nu verkligen gillade sin drivkraft, men den på något sätt ändå avtagit – kan man då ”hämta tillbaks den” bara för att man vill? För att den är saknad?

RosaEn av mina drivkrafter är att utvecklas som fotograf. Men saker kommer emellan, saker som stör mig och min drivkraft. Till exempel tid. Att ta mig tid. För det tar tid att utvecklas. Otålighet. Det stör också. Jag vill nog att utvecklingen ska gå lite fortare än vad den gör. Det där med att vägen är målet…nja….inte alltid.

I helgen träffade jag Rosa. Hon jobbar sedan 20 år som modell. Jag fotade henne på fotokursen jag gick. Jag önskar att jag hade fått mycket längre tid med Rosa, bara hon och jag. Så jag hade kunnat få riktigt grotta ner mig i fotandet, utan att bry mig om tid och rum.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *