Livet får Anna att studsa upp ur sängen!

Anna Kreissl driver företaget Kompetenstillväxt AB sedan några år tillbaka. Idag har företaget 4 anställda och Anna har huvudet fullt med planer på expansion och utveckling när vi ses för en lunch på Söder i Stockholm. Jag har känt Anna ganska länge, och om jag skulle beskriva henne med tre ord så skulle det vara: energi, energi och energi. Ok, jag måste lägga till tre ord till: full av idéer.

Hur låter din hisspitch för Anna? 

Anna Kreissl

Anna Kreissl, Kompetenstillväxt.

Jag är snäll, driven, optimistisk och ärlig. 


Vad är det roligaste du har gjort?

Det är en svår fråga att svara på eftersom jag gör många roliga saker! Att starta Kompetenstillväxt har varit en väldigt rolig resa på många sätt. Jag beskriver känslan av att starta mitt företag som att vara en elefant som sitter fastkedjad i en liten kedja, och så plötsligt… märker elefanten att det ju bara var att slita sig loss. Och gå iväg.


Vad är drivkraft för dig?

Det är att vilja åstadkomma någonting. Att kontinuerligt arbeta med förbättring. Glädje!
Och att söka nya utmaningar.


Vad får dig att studsa upp ur sängen på morgonen?

Livet! Min familj, mitt arbete, mina drömmar och mål!


Vad får dig att vilja dra täcket över huvudet och stanna kvar i sängen?

Visst kan jag känna mig nere någon gång, men aldrig så att jag vill strunta i allt.


Hur hanterar du motgång, a bump on the road? 

Jag funderar mycket för mig själv, men ibland vill jag gärna bolla idéer och tankar med vissa utvalda personer. När jag kommer på vilken väg jag vill ta så har jag laddat med ny energi och så bara kör jag vidare.
Att driva företag är en bumpy road mest hela tiden men det är också i utmaningen som drivkraften ligger.

Varifrån kommer din entreprenörsanda, ditt driv? Är det något du fått med hemifrån? En personlighet som alltid funnits? Eller något du utvecklat?

Det har nog alltid funnits där även om jag inte alltid har vågat tro på mig själv. Båda mina föräldrar är väldigt drivna, min mamma startade en antikaffär och har alltid olika nya idéer och projekt på gång. Jag har gift in mig i en familj med entreprenörer och där är det naturligt att driva eget.  

Jag tror att jag har mycket entreprenörskap i mig själv men att vara i ett sammanhang där det är helt naturligt att driva eget företag har gjort det lättare att ta steget. Både jag och min man driver nu egna företag och vi kan sporra varandra och vi har en förståelse för att saker man måste ta tag i kan dyka upp ibland.

 
Vad är ditt råd till andra som kanske inte vågar satsa, som kanske inte riktigt vet om de vågar tro på sina idéer hela vägen?

Fråga dig själv: Vad är det värsta som kan hända? Börja i en mindre skala och testa dig fram. Man kan ju inte veta om något fungerar utan att prova först.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *